• 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

Мркоњић Град улаже у привреду

На подручју Мркоњић Града тренутно је запослено 3.941 лице, што је рекордан број од 2009. године. О стимулисању привредног развоја и нових улагања у привреду, начелница општине Дивна Аничић разговарала је са руководством предузећа МИГ електро и Фабрике вијака.

Дјелатност предузећа МИГ елктро је производња опреме за електро-привреду, а Фабрике вијака специјалне вијчане робе. Предузећа су примјер успјешног пословања и запошљавају 70 радника. Радници су задовољни условима рада и редовним платама.

Међутим, иако је просјек плате око 900 КМ и у овом предузећима суочени су са проблемом недостака квалификоване радне снаге.

Директор Фабрике вијака Драган Богојевић потврђује да је овом успјешном предузећу потребна додатна радна снага, а да су капацитети којима фабрика располаже много већи од оних који се тренутно користе.

У МИГ електру и Фабрици вијака планирају изгрању погона за галванизацију и освајање производа за инострано тржиште, а улагања у привреду подстицајним мјерама помаже и општина Мркоњић Град.

 

  • 10.11.2017. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD