• 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

У Ораховљанима изложба ручних радова Змијањска покрстица

У селу Ораховљани код Мркоњић Града чланице локалног Кола српских сестара "Блага Марија" организовале су четврту изложбу ручних радова "Змијањска покрстица" чији је основни циљ очување народног блага, али и промоција туристичке понуде овога краја.

На синоћној изложби организованој поводом празника Светог Трифуна било је десетак штандова на којима су представљене рукотворине змијањског веза, плетења, ткања, као што су приглавци, мараме, чарапе и слично из Подрашнице, Превије, Мркоњић Града и Шипова.

"Жеља нам је да представимо материјално насљеђе сачувано путем рукотворина села мркоњићког, рибничког и шиповљанског краја", рекла је новинарима предсједник Кола српских сестара "Блага Марија" из Ораховљана Божана Максимовић.

 Према оцјени жирија, најљепше уређен штанд имале су чланице Удружења жена "Наша жена" из Подрашнице док су најљепшу сачувану женску мараму, изложиле чланице Кола српских сестара "Рођење Пресвете Богородице" из Мркоњић Града.

Сви излагачи су награђени дипломама и захвалницама, док је награда за прво мјесто за најљепшу бошчу износила 100.00 КМ, а за најљепше уређен штанд 50.00 КМ.

 Посјетиоци су уживали и у богатој традиционалној храни, а изложбу је пратио и културно-умјетнички програм.  

 

  • 12.2.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD