У Шипову кадети Слободе бољи од Горице

Кадети Фудбалског клуба Слобода из Мркоњић Града у трећм колу Омладинске лиге Фудбалског савеза Републике Српске у Шипову побједили су кадете Горице 3:2.Био је то добар меч између двије младе и перспетктивне екипе, надарених дјечака које су са клупе предводили Владан Грачанин и Душко Сакан, некда саиграчи у тиму мркоњићке Слободе.

    Иако је меч игрен без присуства публике, привукао је велику пажњу љубитеља фудбала у Шипову и Мркоњи Граду, па се око стадиона по топлом и спараном времену окупило више од стотину гледалаца. И сигурно нису зажалили, јер су имали шта видјети! Добре комбинација младих фудбалара, дриблинге, лијепе голове и добре шутеве из слободних удараца.

    Меч су боље отворили домаћи фудбалари, који су пред крај првог полувремена повели са 1:0. Стријелец је био Бубањ, који је добио једну дубинску лопту и вјешто матирао голмана Слободе. То је и био резултат првог полувремена. Мада је домаћи тим имао још једну сјајну прилку за погодак, а гости из Мркоњић Града двије.

    У другом полувремену, друга прича на терену. Гости из Мркоњић Града преузимају инцијативу и стижу до изјадначења.Брзоноги Александар Станишић сјурио се као вихор према голу Горице и прецизним шутем изједначио је резултат на 1:1.Домаћи сатав се не предаје, па преко Ђорђе Пљица постиже други гол, за водство 2:1, након неспретне интервенције голмана Слободе.

     Водство дмаћег сатава није обесрабрило младе фудбалере Слободе, па су настваили са стезањем обруча око гола Горице. Није се дуго чекало на изједначење, јер је један напад Слободе голом крунисао Попадић (2:2).

     И када су сви на стадиону очекивали да ће се ова занимљива утакмица завршити неријешено, на сцену ступа везиста Слободе Скопљак. Један од одбрамбених фудбалера Горице је срушио једног од нападача Слободе. Лопту је двадесетак метара од гола, искоса с лијеве стране намјестио је Скопљак и прецизним шутем савладао голмана Горице за славље Мркоњићана - Горица-Слобода 2:3.

    Тренери Сакан и Грачанин, послије меча били су задовољни игром својих младих фудбалера. Сигрно је да је пред неколицином њих лијепа фудбалскла каријера, ако настве вријено тренирати и буду посвећени фудбалу. Треба рећи да младим фудбалерима на руку нису ишле временске прилике, јер је се играло по сунчаном, спараном и веома топлом дану.

     Знимљиво је да су овај меч судила само двојица судија(?!) Главни и један помоћник! Зашто није био трећи судија остала је непознаница, али и питање за судијску организацију.

  • 15.9.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD