Мркоњићки средњошколци прославили матурско вече

У Мркоњић Граду 147 ученика завршних резреда Гимназије и Машинске школе прославило је матурско вече. Због кише и лошег времена изостао је традиционални дефиле улицама града. Ипак, испред салона „Нина“ окупио се велики број грађана да дочека и поздрави младе матуранте.

    Матурантима, киша и лоше вријеме нису покварили расположење јер су у салону „Нина“ приредили достојанствено матурско славље. Била је то смотра младости, љепоте и младалачке гарциозности раздраганих матураната у свечаним одијелима и матурским хаљинама.

    Директорица Гимназије Ивана Берић истиче да је то генерација гимназијалаца за памћење.

   -Вечерас је за њих и нас, њихове професоре, посебан дан. Сви смо срећни што је из наше школе изашла још једна генерација младих, школованих и талентованих ђака који ће када заврше факултете надам се постати признати стручњаци- рекла је Берићева.

    У Гимназији за ученика генерације проглашена је Тамара Копања, док је школовање са одличним успјехом завршило 14 ђака, од чега су и три „вуковца“. У Машинској школи са одличним успјехом је 17 ученика, а за  ученика генерације проглашена је Милијана Рудић.

   -Признање зе ученика генерације мени много значи.Требало је много труда и рада у четворогодишњем школовању да би постигла тај успјех. Планирам студирати математику- рекла је Тамара Копања.

     Слично прича и Милијана Рудић која је ученик генерације у Машинској школи, а која је завршила школу за текстилног техничара.

    -Завршила сам све четири године са одличним успјехом. Планирам да студирам психологију или екологију- рекла је Рудићева.

   Школовање у Гимназији са успјехом је завршила и Сузана Чигоја и планира студирати графички дизајн у Бањалуци.

   У генерацији матураната је и неколико надарених спортиста. Један од њих је и кошаркаш „Младости“ Ђорђе Алексић, млади репрезентативац БиХ.

   -Бавим се професионално кошарком и гдје ћу и шта студирати зависи од тога за који ћу клуб наступати у наредној сезони. За мене је на првом мјесту школа, али не могу и без кошарке- наглашава Алексић.

--------------------------------------------------------------------------------------------

    СЛАВЉЕ-Матурско славље мркоњићких средњошколаца, уз пјесму и игру потрајало је до раних јутарњих часова. Било је то дружење за незаборав и дуго сјећење, јер се само једном у животу прославља матура.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 24.5.2015. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD