ЈУ ОШ „Петар Кочић“ прославила Крсну славу и Дан школе

Основна школа „Петар Кочић“ је најстарија и најзначајнија образовна установа у нашем граду. Ове године прославила је 55. рођендан. Није ријеткост да у једној породици имамо и три генерације наших ученика .

 Те давне 1960/61. године наставу је похађало 1128   ученика. Данас школу похађа  571 ученик, распоређен у 28 одјељења.  Поред своје основне друштвене обавезе – васпитања и образовања дјеце узраста од првог до деветог разреда,  отворена је за многе ваннаставне активности, спортске, друштвене и хуманитарне.Школа учествује у пројекту „Доситеј“ којим се укључује у савремене токове образовања, а ученицима са посебним потребама доступно је  инклузивно образовање. Човјекољубље и отвореност главне су карактеристике духа наше школе. Бројни значајни људи; научници, спортисти, умјетници своја прва знања стекли су управо овдје.

  Поводом дана светих Ћирила и Методија, Крсне славе и Дана школе, 22. маја је одржана приредба. Тема овогодишње свечаности била је „Пут око свијета“.  На ово путовање, у пуној сали Културног центра, водили су нас наши глумци, пјевачи и новинари.  Аплаузи публике били су најдиректнија потврда да је путовање било занимљиво.

  На крају свечаности на бину су изашли најбољи ученици, који су награђени

за постигнућа у учењу, такмичењима и другим сличним активностима. За одличан успјех од II  до V  разреда награђено је 25 ученика. За освојено прво мјесто на Општинском и учешће на Регионалном такмичењу награђени су Ана Ђурђевић, Момчило Травар, Драгана Лазендић, Сања Цвијић и Жељка Пена, која је истовремено награђена и за учешће на Републичком такмичењу. Мушка и женска екипа у малом фудбалу   награђене су за прво мјесто на Општинском и учешће Регионалном такмичењу. Женска екипа у малом фудбалу награђена је и за прво мјесто на Регионалном и друго мјесто на Републичком такмичењу. За одличан успјех од II до IX  разреда награђено је 16 ученика. Вуковом дипломом награђени су Марија Симетић, Милица Поповић и Момчило Травар, који је проглашен и учеником генерације

 

 

 

  

 

  • 27.5.2015. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD