Пријем код начелнице за учеснике фестивала

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић уприличила је данас свечани пријем за учеснике фестивала 'Шарени вокали' и 'Ђурђевданског фестивала' из нашег града Емилију Бошкић и Луку Галић.

 Емилија је пјесмом ''Јесен'', аутора Младена Матовића освојила трећу награду  стручног жирија на фестивалу ''Шарени вокали'' у Сомбору.

''Сваки фестивал зе мене носи своју причу. Дружили смо се, пјевала сам нову пјесму упознала сам доста нових другара, тако да ми је било веома лијепо и утисци су феноменални. Тренутно се спремам за фестивал у Бугарској и Словенији'', каже Емилија и додаје да је до сада наступала на многим фестивалима, као и да већ шест година натупа у Градском хору ''Мали принц'' .  

Лука је освјио прву награду публике  на ''Ђурђевданском фестивалу'' са пјесмом ''Сања'' аутора Небојше Ивановића и са собом носи најљепше утиске.

''Ово је мој први фестивал и искуство је одлично. Упознао сам нове другаре и све је било супер. Осим што сам ја освојио награду,  награђени су и моји другари наградом за најбоље навијаче и освојили корпу Лино производа'', рекао нам је Лука.

Вођа Градског хора ''Мали принц'' Милијана Малић каже да дјеца из Мркоњић Град сваке године остварују добре резултате и побјеђују на бројним како домаћим тако и на међународним фестивалима.

''Прије свега морам да се осврнем на Ђурђевдански фестивал, јер је то међународни фестивал, на коме Мркоњић Град са члановим Градског хора ''Мали принц'' учествују већ осам година уназад и гдје смо до сада имали десет наших представника. Чак се код нас у граду одржало једно полуфинално вече тог фестивала'', рекла је Малићева.

Она је додала да у наредном периоду имају доста планова и фестивала.

''Већ данас путујемо  на фестивал у Тутин (Србија), на коме ће се представити Катарина Гатарић, а у јуну мјесецу хор наступа као група и појединачно солисти на фестивалу ''Балкан фолк фест'' у Бугарској и по повратку из Бугарске Емилија Бошкић путује у Словенију на ''Фенс фестивал'', 'истакла је Малићева.

У међувремену ''Мали принц'' се припрема за свој фестивал хорова и солиста ''Распјеване пахуљице'', који се одржава задњи викенд у августу мјесецу и који је међународног карактера.

  

 

  • 29.5.2015. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD