Чланови Црвеног крста посјетили Дјечији вртић

Чланови мркоњићке организације Црвеног крста посјетили су Дјечији вртић „Миља Ђукановић“ и том приликом уручили пет дјечијих постељина. Ова акција је само једна у низу које се спроводе на републичком нивоу у оквиру Недјеље дјетета од 5. до 10. октобра. Петар Митрић, предсједник Црвеног крста у Мркоњић Граду, казао је да је постељине обезбиједио ЦК Републике Српске.

„Постељину смо данас уручили Дјечијем вртићу као симболичан знак бриге о најмлађима, о дјеци уопште“, казао је Митрић. Запослени у поменутој установи су исказали захвалност за добијени поклон, као и за посјету чланова Црвеног крста.

Митрић је казао да се Недјеља дјетета обиљежава сваке године низом активности.

„Почели смо дистрибуцијом пропагандног материјала, летака и плаката који су већ полијепљепљени на видним мјестима. Посјетићемо и Дневни центар за дјецу са посебним потребама гдје ће се чланови младих ЦК дружити са дјецом и уручићемо им хигијенске пакете које је дијелом обезбиједила општинска организација ЦК, а дијелом ЦК РС“, казао је Митрић и додао да ће посјетити и три вишечлане породице.

„ Планирали смо посјетити три вишечлане породице и њима уручити пакете хране и посјетићемо све  основне школе, како бисмо дјеци подијелили летке и упознали их са радом Црвеног крста“, истакао је он.

 

 

  • 7.10.2015. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD