• 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

Одржана Конференција беба у Мркоњић Граду

На Тргу краља Петра I Карђорђевића у Мркоњић Граду одржана је традиционална манифестација „Конференција беба“, која је окупила више стотина наших најмлађих суграђана од којих су три бебе изабране у предсједништво које ће предсједавати у наредих годину дана.

Чланове предсједништва чине Јован Марчета – најмлађа беба, Радана Бошкан – најстарија беба, Јулија Томић и Луна Томић који имају највише браће и сестара. Поред избора трочланог предсједништва малишани су се такмичили у испијању сока-Кристијан Писарић, пузања-Павле Галић и плеса – Кристијан Писарић за које је општина Мркоњић Град обезбиједила робно-новчане награде.

„Циљ ове манифестације је да укаже на значај и богатство породичних вриједности, али и на проблем недовољног рађања дјеце.

Шеф Одјељења за друштвене дјелатности, Тијана Рађевић Дрљача, казала је да ова манифестација за све родитеље значи дружење, али и мјесто одакле ће се послати порука да у наредним годинама буде што више беба.

Организатори ове манифестације су општина Мркоњић Град, Министарство породице омладине и спорта Републике Српске и ЈУ „Народна библиотека“ Мркоњић Град.

Општина Мркоњић Град је усвојила страгију популационе политике гдје су дефинисане мјере и начин подршке породици и популационој политици наше општине.

Спонзори манифестације су: Хидроелектране на Врбасу а.д. Мркоњић Град, Тропик, РС Силикон, Зидарт, КП „Парк“, стр „Бамбино“.

 

 

 

 

 

 

  • 3.7.2017. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD