Садржај

Тендери / Конкурси

Обрасци

Привреда општине Мркоњић Град
Привредни савјети
Пут до грађевинске дозволе
SMS паркинг
ISO 9001:2008
БФЦ Мркоњић Град

Новости

Одржан састанак Иницијативе за Чист Врбас

4.7.2017. године
Представници општине Мркоњић Град присуствовали су данас у Доњем Вакуфу састанку Иницијативе – Чист Врбас заједно са начелницима и представницима општина Доњи Вакуф, Горњи Вакуф, Бањалука, Шипово, Језеро, те представницима Оружаних снага БиХ, УНДП-а, Туристичких организација, еколошких удружења, рафтинг клубова и компаније Coca Cola.

Иницијатива за Чист Врбас произашла је из Врбаске еко регате коју је још 2003. године покренуо бањалучки рафтинг клуб Кањон.

Најважнији резултат пројекта је Повеља за Чист Врбас коју су прије четири године потписали начелници свих локалних заједница у сливу ријеке Врбас, са свим обавезама и дужностима које из ње проистичу.

По завшетку састанка, припадници Оружаних снага и представници рафтинг клубова из Бања Луке, Јајца и Доњег Вакуфа кренули се од “Јањевог моста”, те ће до Торлаковца прикупљати смеће из корита и са обала ријеке Врбас. Рафтинг еко регата наставља даље према Јајцу.

Завршна манифестација – Туристичка Врбаска регата биће одржана 12.08.2017. на потезу од Крупе на Врбасу до Бањалуке уз присуство начелника свих општина у сливу ријеке Врбас, представника ресорних министарства у Влади Републике Српске, Федерације БиХ, Средњобосанског кантона, Туристичких организација, еколошких удружења, и рафтинг клубова.

Крајњи циљ пројекта је да у локалним заједницама обухваћеним пројектом слив ријеке Врбас буду очишћен како би била организована велика туристичка регата од њеног извора до ушћа.

 


Коментари


04.07.2017.

*Име:


Е-пошта:


*Коментар
:) :D ;) B-) :P :-o :( x-(


Унесите збир бројева седам и пет: