• 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

Међународни пољопривредно – прехрамбени сајам ''Агра''

Начелница општине Мркоњић Град у сарадњи са Агенцијом за привредни развој именовала је делегацију за одлазак на стручно путовање у Словенију. Циљ путовања је стицање нових информација, знања и вјештина у пољопривреди, туризму, екологији, култури са разговорима о могућностима сарадње на заједничкој изради и реализацији програма и пројеката, упознавање са примјерима добре праксе у пољопривредним газдинствима, туристичким домаћинствима, задругама, итд.

 

Делегацију је сачињавало пет особа и то представник удружења жена, представник туристичке дјелатности,  представник Агенције за привредни развој општине Мркоњић Град, представник КСЦ „Петар Кочић“, представник ПЗ „Пецка“ у организацији Еколошкoг  друштва    Драгачево,    „Удружење    пољопривредника Драгачева“   из    Гуче.
Програм путовања састојао се од посјете Долењској регији, на релацији Ново Место- Љубљана- Птуј – Марибор- Горњу Радгону са обиласцима пољопривредно- шумарског завода Ново Место и Птуј, посјета пољопривредним задругама, посјета пољопривредним газдинствима са еколошком производњом.

 

Начелница општине Дивна Аничић прикључилa се делегацији и присуствовали  отварању   МЕЂУНАРОДНОГ ПОЉОПРИВРЕДНО ПРЕХРАМБЕНОГ САЈМА ''АГРА' на Помурском сајму у Горњој Радгони са изложбеним, стручним и пратећим програмима.

 Сајам ''АГРА'' одржава се више од пола вијека и најважнији је пољопривредно – прехрамбени сајам у Словенији и сусједном региону Аустрије, Мађарске и Хрватске.

На Сајму ''АГРА' представило се више од 1.785 излагача из    30 држава на укупно 70.000 квадратних  метара  изложбене  површине,  који  посјети     преко  129.000  посетилаца.

Начелница општине је разговарала са Стручном сарадницом која води удружења   туристичких пољопривредних газдинстава Словеније, госпођом, Ренатом Коси, са којом је договорена сарадња, такође представници општине Мркоњић Град присуствовали су састанку са представницима привредне коморе Словеније и упознали се са искуствима Словеније на путу ка ЕУ.

 

 

 

 

 

  • 30.8.2017. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD