• 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

Пријем за дјецу са потешкоћама у развоју

У општини Мркоњић Град данас је организован пријем и симболично даривање за 37 дјеце са потешкоћама у развоју поводом Недјеље дјетета.

 Дружењу  дјеце и њихових родитеља осим начелнице општине Дивне Аничић присуствовали су и запослени у Центру за заштиту менталног здравља и Центру за социјални рад.

Специјалиста неуропсихијатрије  докторица Слађана Гузијан истакла да је да је јако важно да родитељи на вријеме схвате да њихово дијете има некакав проблем, те се  захвалила родитељима дјеце са потешкоћама у развоју који су дошли на данашњи пријем .

 ''Тиме  показује да су они храбри, способни, одговорни и врло мудри родитељи који воде рачуна о здрављу своје дјеце,  јер постоје и они родитељи  дјеце са потешкоћама који се још увијек нису успјели ухватити у коштац и обратити се здравственим службама'', истакла је Гузијанова. Она је позвала родитеље да на вријеме реагују, јер што раније дијете уђе у третман постиже се бољи и здравији развој и може им пружити свака врсту подршке, како  дјеци  тако и родитељима.

Анђелина Дедић захвалана је општини која  настоји да им пружи подршку у њиховом  животном напору и труду.

 ''Хвала општини и надам се да ће се ово наставити, јер свака помоћ и подршка су нам добродошли'', рекла је Дедићева.

Тијана Рађевић Дрљача, шеф одсјека за друштвене дјелатности и борачко-инвалидску заштиту рекла је да је циљ пријема био да се увежу све надлежне установе и институције и да заједно дјелују и тако помогну родитељима и дјеци.

Општина је као подршку родитељима припремила поклоне за свако дијете и у буџету за ту намјену издвојено је 3.700 КМ

  • 6.10.2017. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD