• 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

У Бечиће данас отпутовало 14 мркоњићких малишана

На љетовање у Бечиће данас је отпутовало 131 дијете у оквиру пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске", који реализује Републички јавни фонд за дјечију заштиту заједно са Центрима за социјални рад и Удружењем родитеља са четверо и више дјеце.

У Бечиће у Дјечијем одмаралишту "Ужице" отпутовала је четврта смјена учесника пројекта из  Мркоњић Града, Бања Луке, Угљевика, Братунца, Сребренице, Милића, Шековића и Осмака. Из Мркоњић Град у Бечиће је отпутовало четрнаесторо дјеце из вишечланих и социјално – угрожених породица.

 Циљне категорије су дјеца узраста од шест до 15 година чији се развој одвија у неповољнима породичним, материјалним,социјалним условима и/или је осујећен развојним и здравственим проблемима. Дјеца са сметњама у развоју и са хроничним обољењима у узрасној доби од шест до 17 година,а изузетно старија лица са инвалидитетом, у последњој смјени Пројекта.

Основни циљ Пројекта је да се оствари позитиван утицај на развој дјеце, задовољавајући њихове развојне потребе, реализацијом прилагођених програмских активности и стварањем позитивног, афирмативног амбијента у вријеме боравка у одмаралишту.

Пројекат "Социјализација дјеце Републике Српске" реализује се већ седамнаест година  и до сада пројектом је обухваћено више од 23.000 малишана из најосјетљивијих категорија. 
.

  • 14.6.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD