• 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

Потписани Уговори о самозапошљавању са пољопривредницима

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић данас је потписала Уговоре о самозапошљавању са осам пољопривредних произвођача. На јавни позив пријавило се осам пољопоривредника и Комисија је за свих осам одобрила средства у укупном износу од 24.000,00КМ, с тим да се први дио средстава, 50%, исплаћује након потписивања Уговора и укупно износи 12.000,00КМ, док се други дио средстава исплаћује 6 мјесеци након прве исплате.

Средства су одобрена  за развој пољопривреде и то перадарство, говедарство, воћарство.

Аничићева је изразила задовољство што има оволико  заинтересованих пољопривредника дa региструју своје комерцијално пољопривредно газдинство.

"Драго ми је што помажемо нашим пољпоривредницима  да буду дио законског система, да би лакше пословали и остварили право на остале подстицаје од стране Министарства пољопривреде и шумарства. Битно је да они одржавају континуитет у својој производњи и да се шире, а ми ћемо им и даље помагати да се оснаже у томе што раде", истакла је Аничићева.

Драган Гафур из Чираковца захвалио  се општини за  подстицајна средства средства која је добио и која ће му  служити за регистрацију комерцијалног пољопривредног газдинства .

"Намјеравамо прошири наше газдинство, а регистроваавњем нашег газдинства створићемо могућност за још више подстицајних средстава и проширивање нашег газдинства и остаћемо на нашим просторима и даље се бавити пољопривредом", додао је Гафур.

  • 14.6.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD