• 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

Млади људи из Грузије, Абхазије и БиХ реализовали волонтерску акцију у Мркоњић Граду

Након успјешно одржане Међународне конференције на тему „Улога младих у процесима помирења у локалним заједницама“, која је одржана на Илиџи, у периоду од 2. до 7. јула 2018 године, а у организацији Европске фондације из Грузије и Фондације Мозаик, учесници су се упутили у једнодневну посјету Мркоњић Граду и Јајцу.

Овогодишњој Конференцији присуствовало је 40 младих људи (10 из Абхазије, 15 из Грузије и 15 из БиХ). Они су приликом посјете Мркоњић Граду у сарадњи с Општином Мркоњић Град урадили волонтерску акцију.

Учесници конференције најприје су имали пријем у згради Општине гдје им је добродошлицу и захвалност за интерес на учешћу у овој акцији исказала начелница  општине Дивна Аничић.

''Опшина Мркоњић Град већ 11 година сарађује са Фондацијом Мозаик и Омладинском банком, а доказ за то је безброј реализираних пројеката и волонтерских акција. Нама је данас припала част да угостимо феноменалне младе људе из Абхазије и Грузије, али и других дијелова БиХ, који су дошли у посјету нашем граду, не само туристички, него и да ураде волонтерску акцију која ће оставити посебан траг у овом граду, али и показати младим људима како се уз мало труда могу урадити велике ствари'', казала је Аничићева.

Волонтерска акција подразумијевала је уређење и фарбање трибина и ограде градског игралишта, те фарбање клупа испред зграде Општине.

''Прво смо обавили обилазак културно-хисторијског наслијеђа у граду Јајцу. Младима из БиХ али и гостујућих земаља смо показали богатство живота у мултиетничкој средини. Одлично смо се забавили, а онда упутили у Мркоњић Град гдје нас је чекао посао. Наравно ради се о волонтерској акцији кроз коју смо показали снагу младих као и самог волонтеризма кроз програм Омладинске банке - казао је Жељко Пауковић, директор програма Фондације Мозаик.

С обзиром на то да је ова Конференција традиционалног карактера, већ наредне године учесници ће одабрати други град/општину гдје ће урадити волонтерску акцију, као што је ове године био Мркоњић Град.

 

 

  • 9.7.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD