• 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

Отворена изложба идејних рјешења улазног дијела и хотелских капацитета ТРЦ ''Балкана''

У просторијама Културо центра начелница општине Дивна Аничић отворила је изложбу идејних рјешења улазног дијела Туристичко-рекреационог центра ''Балкана'' и идејних рјешења хотелских капацитета, као и поставке програмских смјерница дијела ТРЦ ''Балкана'', које су урадили студенати треће и четврте године Архитектонско-грађевинског-геодетског факултета. Изложба је настала кроз дугогодишњу сарадњу општине Мркоњић Град и Архитектонско-грађевинског-геодетског факултета.

Отварајући изложбу Аничићева је рекла да је сама идеја проистекла након што је урађена макета Зоонинг плана  подручја посебне намјене ТРЦ ''Балкана''.

''Веома сам задовољна вашим рјешењима. Балкана је драгуљ не само Мркоњић Града, већ цијеле Републике Српске. Надам се да ће ово у будућности заживјети, а ми ћемо се трудити да већ ове године кренемо да рјешавамо одређену инфраструктуру, која је у надлежности општине'', рекла је Аничићева. Она је додала да су сада потребни инвеститори, те да сви који дођу и виде ова рјешења могу бити задовољни са неким од њих.

''Надам се да ће неко од вас у будућности, када прође поред Балкане и када буде саграђен један хотел моћи са поносом рећи да је учествовао у томе, што је и циљ свега овога'', истакла је Аничићева. 

Изложба се састоји од двије групе радова, а жири је додијелио и награде за права три мјеста, чији наградни фонд је износио 1800КМ.

Додјељене су следеће награде:

-прва награда у износу 900КМ додјељена је раду под шифром 3С13Б8, аутора: Јоване Јањић, Ивоне Кнежевић, Стефана Илишковића, Весне Нишић и Николине Ђукелић

руга награда у износу 600 КМ додјељена је раду под шифром МЦФЦ, аутора:

Живака Ваиљевића, Маје Вишекруне, Горана Поповића, Николине Лучић и Биљане Тице и

рећа награда у износу 300КМ додјељена је раду под шифром АБАЈНАЈ, аутора:

Биљане Петровић, Наташе Родић, Јоване Миловановић и Јоване Касиповић

Изложба ће бити отворена наредних мјесец дана, (до 06.08.2018.године.).

 

Детаље везане за изложбу можете погледати и овдје

 

 

  • 9.7.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD