• 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

Представљене пословне идеје у склопу YЕП пројекта

Пројекат запошљавања младих (YЕП), чије провођење у Босни и Херцеговини подржава Влада Швицарске, и Општине Мркоњић Града, Јајца, Језера, Бос.Петровца и Петровца-Дринића, данас су у Мркоњић Граду организовали јавно представљање пословних подухвата које су у посљедња три мјесеца кроз YЕП Инкубатор пословних идеја развијали предузетници са подручја ових општина. Представљено је 8 пословних идеја из разних области.

Испред општине Мркоњић Град присутне је поздравио предсједник СО Миленко Милекић који је истакао да је ово значајна подршка развоју предузетништва младих и да општина Мркоњић Град издваја значајна средства за реализацију програма за подстицај привредног развоја, компонента подстицај самозапошљавању.

Општине Мркоњић Град, Јајце, Језеро, Бос.Петровца, Петровац-Дринић  и Пројекат запошљавања младих (YЕП), подржан од стране Владе Швицарске, прошле године потписали су Уговор о сарадњи на реализацији YЕП Инкубатора пословних идеја на подручју наведених општина. Као резултат ове сарадње, група од 27 полазника је, у периоду фебруар - јуни, прошла интензиван програм подршке за унапређење предузетничких вјештина, развој пословних модела и израду потпуних бизнис планова.

Џенан Трбић, представник YЕП пројекта  је рекао „Данас имамо  прилику да видимо у претходна три мјесеца шта су резултати рада ових предузетника, односно њихових пословних идеја“.

На данашњем догађају, стручној комисији, у чијем раду су учествовали представници YЕП-а, Општина Мркоњић Град, Јајце и Бос.Петроваца, Завод за запошљавање РС, те независни експерт, се од ове групе представило 8 подузетника са детаљним приказом својих пословних приједлога. Са овим подузетницима, YЕП покреће преговоре о финансијској подршци, која ће бити прилагођена специфичностима њихових пословних планова. У року од 60 дана, очекује се покретање одабраних пословних субјеката и почетак комерцијалних активности.

Један од бизниса који ће се подржати је  „Мобилни тим МГ“  и ту пословну идеју имплеменитараће Сњежана Лукић  која је нагласила да постоји потреба за пружањем оваквог вида помоћи старијим и изнемоглим лицима и запослићемо одређен број младих људи који ће радити на овом пројекту - нагласила је Лукићева.

Са подручка општине Мркоњић Град реализоваће се и бизнис идеја "Узгој товних пилића" коју је представила Милена Тодоровић. 

Такође, полазницима који су прошли обуку додјељени су и сертификати о похађању YEP инкубатора пословних идеја.

 

 

 

  • 9.7.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD