• 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

''ХЕ на Врбасу'' прославила крсну славу – Илиндан

''Хидроелектрана на Врбасу'' прославила је јуче своју крсну славу Светог пророка Илију – Илиндан. Обиљежавању славе присуствовала је и начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић, која је заједно са управом предузећа и свештеницима преломила славски колач, а управа је угостила и раднике, сараднике и пријатеље.

Прије славског обреда служен је парастос и положено свијеће на спомен-обиљежје радницима овог колектива који су свој живот дали за Републику Српску.

Директор предузећа Недељко Кесић честитајући крсну славу захвалио се свим запосленим  радницима који свакодневно доприносе бољем раду овог предузећа, као и политичком руководству  које је овом предузећу додијелило концесију за градњу Хидроелектране ''Бочац 2''.

''Ми смо ХЕ ''Бочац 2'' изградили, иако многи нису вјеровали у овај пројекат и његову реализацију. Укупна вриједност инвестиције је око 42 милиона марака и изградили смо је споственим средствима'', рекао је Кесић. Он је додао да је план управе је да у наредном периоду направе студију и да траже концесију за изградњу ХЕ ''Крупа на Врбасу''.

Кесић је истакао да се у западном дијелу Републике Српске троши око 50 одсто, а производи свега 5 одсто струје у систему Електропривреде Српске.

''Пуштањем у рад ХЕ ''Бочац 2'' биће створени услови за стабилније напајање струјом западног дијела Српске'', истако је Кесић.

Кесић  је рекао да је један од планова предузећа и изградња управне зграде у Мркоњић Граду, који заслужује да има једну такву зграду.

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић честитајући славу истакла је да је отварање друге хидроелектране у оквиру овог предузећа велики успјех за овај колектив, а посебно је значајна за развој привреде како општине Мркоњић Град, тако и цијеле Републике Српске, али и због нових радних мјеста.

Она је нагласила да управа предузећа има много разумијевања и за друштвене, културни, вјерски и социјални живот у Мркоњић Граду, те им се захвалила на томе.

 

  • 3.8.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD