У току ревизија стратегије развоја Општине Мркоњић Град за период 2019-2024. године

У скупштинској сали одржано је интерактивно ревидирање стратегије развоја Општине Мркоњић Град, гдје су представници Развојног програма Уједињених нација- UNDP-a и Пројекта интегралног локалног развоја- ILDP-a са начелницом општине Дивном Аничић, начелницима одјељења у општинској управи, самосталним стручним сарадницима, представницима јавних установа и предузећа и НВО сектора донијели кључне стратешке циљеве и у оквиру тих циљева одређене секторске циљеве за период од 2019. до 2024. године.

Начелница Дивна Аничић изјавила је да је свака ревизија стратегије одређени пресјек стања, те да то никако не значи да је претходна стратегија лоша, већ да увијек може бити још боља.

''Овај састанак је јако значајан, јер је ово први радни састанак радних група које су умјерене на економски, друштвени сектор, сектор изградње инфраструктуре и заштите животне средине, те да се то не може остварити без помоћи шире друштвене заједнице, односно људи који могу допрнијети развоју стратегије'', рекла је Аничићева. Она је истакла да је акценат на привлачењу инвестиција, новим радним мјестима и развоју туризма.

 

  • 5.11.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD