Обиљежен Међународни дан волонтера- награђени најбољи

Представници општине Мркоњић Град у Банском двору присуствовали су свечаном програму обиљежавања Међународног дана волонтера, гдје је указно на значај волонтера и волонтирања у друштву, као и додјељене републичке награде за волонтирање, појединцима и организацијама.

Општина Мркоњић Град је 2014. године на 21. сједници Скупштине општине усвојила Локалну волонтерску политику, у којој је волонтирање препознато као активност од јавног интереса којом се доприноси побољшању квалитета живота, активном укључивању грађана у друштвене процесе и развоју хуманијег и равноправнијег друштва. Административна служба општине Мркоњић Град и организације цивилног друштва спровеле су бројне хуманитарне, еколошке, културне и остале активности. Солидарност, хуманост, осјећај за друге и волонтеризам на дјелу, Мркоњић Град је показао 2014. године организацијом помоћи поплављеним општинама у Републици Српској.

На синошњој манифестацији  додјељене су републичке награде за волонтирање. Организатор волонтирања је добио награду у износу од четири просјечне плате или око 3.500 КМ, док су додјељене појединачне четири награде за најбоље волонтере у износу од по двије просјечне плате. Републичка награда за најбољег организатора волонтирања додијељена је Удружењу “Мост” из Градишке, а награде за најбољег волонтера припале су Николи Стјепановићу из Добоја, Анастасији Ћоровић из Бањалуке, Даринки Ђајић из Фоче и Милошу Поповићу из Лакташа.

Манифестацији у Банском двору, коју је организовао Волонтерски сервис Републике Српске заједно са Министарством породице, омладине и спорта, присуствовали су бројни волонтери и званице из јавног и друштвеног живота Републике Српске.

Генерална скупштина УН прогласила је 1985. године 5. децембар за Међународни дан волонтора као подсјећање на дан кад је 1970. створен Програм УН за волонтере. Према овом програму, циљ је подстаћи што већи број људи да понуде своје волонтерске услуге.

  • 6.12.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD