• 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

„Игре без граница“ први пут у Мркоњић Граду

У спортској дворани одржана је спортско-забавна манифестација „Игре без граница“. Такмичили су се ученици од шестог до деветог разреда из Мркоњић Града, Језера, Шипова и Рибника. Дјеца су показала своје способности у сљедећим дисциплинама: скакање у врећама, бацање обруча, трчање са препонама, музичке игре, прескакање конопца, скупљање лоптица, ходање са чашама, трка са балонима.

 Побједници у групним такмичењима су основци из Шипова за категорију шестих, седмих и деветих разреда, а ОШ „Иван Горан Ковачић“ из Мркоњић Града је побједила у категорији осмих разреда. Капитени тимова су се такмичили и појединачно, а најбољи капитен за шесте разреде је ученик из ОШ „Петар Кочић“ из Мркољић Града, за седме и девете најбољи капитени су из Шипова, а за осме разреда из ОШ „Иван Горан Ковачић“.

Боро Бошкић, директор Културно-спортског центра „Петар Кочић“, рекао је да је циљ ове манифестације указивање на здраве навике и важности физичке активности. „Захваљујем се генералном покровитељу манифестације Новој банци и Општини Мркоњић Град, која увијек подржава оваква дешавања“, навео је Бошкић.

Ученица деветог разреда Виолета Гверо рекла је како су ове манифестације корисне и битне. „Важно је да се дружимо, није нам било напорно и радујемо се сљедећим дружењима“, истакла је Виолета.

Дјеца  су кроз неколико полигона показала брзину, спретност те склоност ка тимском раду. На овај начин послали су  поруку својим вршњацима колико је важан спорт, физичка активност  и здрави стилови живота.

  • 12.3.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD