Одигране ''Породичне приче''

Глумци Независне продукције Бањалука/Београд одиграли су представу "Породичне приче", у оквиру манифестације "Дани позоришта".

У комаду, који је настао по тексту Биљане Србљановић и у режији Драгана Ђедовића, играју Милица Глоговац, Немања Бајић, Дује Мартин и Јелена Јандрић.

Јандрићева је синоћ рекла да представа говори о положају младих људи у данашњем друштву.

"Све нас занима како се млади крећу, шта раде у слобно вријеме, какве су им активности, колико су препуштени сами себи и како завршавају њихове судбине", навела је Јандрићева и додала да је за њу као студенткињу играње у овој представи велико искуство.

Бајић, такође, студент глуме у Бањалуци, наглашава да је друштво такво да га треба критиковати како би се нешто промијенило, те да је позориште ту да га мијења.

Он је изразио одушевљење мркоњићком публиком.

"Дивно је видјети да на једној представи имате људе који се смију и плачу, то је за мене највећа вриједност овог посла којим се бавимо", истакао је Бајић.

Осим ове, публика је имала прилику да погледа представе "Ко је овде идиот" театра "Југоарт" из Београда и "Мало благо" Градског позоришта "Јазавац" из Бањалуке, а у такмичарском дијелу фестивала биће одиграна још "Кривица" колашинског "Корифеј" театра.

"Дани позоришта", који се у Мркоњић Граду одржавају 11. пут, почели су у недјељу, 4. августа, премијером представе "Класни непријатељ" мркоњићког Градског позоришта.

Завршног дана фестивала, односно сутра, у пратећем програму глумица Народног позоришта Републике Српске Раденка Шева одиграће представу "Прича која лута свијетом", а у част побједника Драмска група Медицинске школе из Добоја извешће представу "Нада".

  • 8.8.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD