Прослављена храмовна слава и отворен водовод у селу Дабрац

Мјештани села Дабрац светом литургијом обиљежили су своју храмовну славу Св. великомученика Пантелејмона. У цркви је служена литургија и ломљен славски колач. Литургији је присуствовала и делегација општине Мркоњић Град, на челу са начелницом општине Дивном Аничић, народни посланик Зоран Тегелтија, те многобројни грађани.

 

За погинуле борце војске Републике Српске из Дабраца служен је парастос и положено цвијеће код спомен обиљежја. Вијенце су положили породице погинулих бораца и делегације Општине и Борачке организације Мркоњић Град.

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић потом је предала   на употребу водовод у овом селу . Ријеч је о водоводу дужине 6.5 километара, у чију је изградњу општина уложила  260 хиљада марака.

Аничићева је рекла да ће изградњом овог водовода бити ријешено водоснабдјевање у овом селу.

„Данас на Св. великомученика Пантелејмона, када ово село слави своју храмовну славу пустили смо у употребу новоизграђени водовод. Водовод покрива не само село Дабрац него и села  Горње и Доње Шеховце. Важно је да до сваког човјека и сваког  села дође вода“, истакла је Аничићева.

 

  • 12.8.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD