Пријем за екипу документарно-играног филма о животу Ане Борић и Стефана Немањe

У просторијама Општине Мркоњић Град предсједник Скупштине општине Миленко Милекић организовао је пријем за филмску екипу из Београда и Крагујевца која је снимала сцене документарно-играног филма о животу Ане Борић, удате за Немању Завишиног, прве српске принцезе од које потиче светородна лоза Немањића.

 

Наратор Небојша Кундачина, стални члан Народног позоришта из Београда снимио је кључне сцене на тврђави Призренац и тврђави Љубица изнад града Кључа.

Синопсис документарно-играног филма „Девет векова Српске (и) Србије“ потписује проф. др Душан Марић са Факултета драмских умјетности Универзитета у Београду, као аутор и редитељ.
Стручну помоћ на терену и помоћ екипи у снимању пружили
су Миленко Милекић (предсједник СО-е Мркоњић Град) и Слободан Ћоћкало (самостални стручни сарадник за област културе у ЈУ КСЦ ,,Петар Кочић“). Пратњи се прикључио и потпуковник Славко Самарџија који је главни покретач читаве ове приче око мистериозног Аниног рођења у селу Медна.

 Други дан снимања филма о животу Ане Борић протекао је радно на терену. На Зелениковцу у лику Светог Саве појавио се Боро Јанковић оснивач Еко зоне Зелениковац примјерено костимиран са требником и пастирским штапом.


Други дио сниман је у Божићу гробљу гдје су се поред гроба Анине мајке први пут појавили млади глумци: Теодора Марић и Александар Вучковић који иако је млад има успјешну филмску каријеру кроз прву улогу лика краља Александара I Карађорђевића  у серији ,,Краљ Петар“ редитеља Лазара Ристовског.

Обављено је и снимање сцена у Оканџијама, на Глогињића водопадима гдје се први пут појављује Слободан Ћустић Ћуста.

Завршне сцене филма о животу Ане Борић обављене су на мркоњићкoм простору. Снимало се на Зелениковцу гдје су глумачки допринос овом остварењу подарили Слободан Ћустић, Александар Вучковић и Теодора Марић. На ријеци Сани било је још занимљивије - сцене удварања младог принца Немање и чврсто обећање банове кћерке Ане да ће се за њега удати иако је била обећана угарском племићу.

Снимање се наставља у Србији гдје ће свој глумачки допринос овом филмском остварењу подарити доајен глумишта Петар Божовић.

  • 2.9.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD