Реализован пројекат „Дјечији осмијех“ Омладинске банке Мркоњић Град

Пројекат „Дјечији осмијех“ реализован је и промовисан у дворишту ЈУ Дјечији вртић „Миља Ђукановић“, а за циљ је имао постављање мултифункционалне справе за игру за дјецу јасличког узраста. Промоцији су присуствовали начелница општине Дивна Аничић, замјеника наченика Мирослав Комленић, чланови неформалне групе, руководноство Дјечијег вртића, самостални стручни сарадник за младе у општинској администрацији, те чланице кредитног одбора Омладинске банке Мркоњић Град.

 Начелница општине Дивна Аничић рекла је да је ово стоти пројекат од оснивања Омладинске банке у нашој општини. „Драго ми је да је пројекат везан за  вањско игралиште, које је прилагођено најмлађем узрасту. Јако је важно да се пишу пројекти, тако и васпитачице поред свог основног посла пишу и пројекте, и на тај начин скупљају и додатна средства, мимо буџета општине.Оно што још могу да најавим је реконструкција Дјечијег вртића, пројекат енергетске ефикасности чија је вриједност око 100.000,00КМ , а за чију реализацију смо добили дио  средстава од предсједнице Републике Српске. Тим пројектом ћемо обновити систем централног гријања, цјелокупну вањску столаријау, те реконструисати мокре чворове “, истакла је Аничићева.

Данијела Вујановић, члан неформалне групе која је писала и реализовала пројекат, навела је како се сваке године васпитачи неформало окупе, одреде шта је најпотребније дјеци и вртићу, пишу пројекте и реализују. „Ове године смо употпунили двориште за јаслице, набавили смо вишенамјенску справу, а све у  циљу  да дјеца што више бораве напољу, да се што више крећу. Допринос заједнице и вртића је пјешчаник“, навела је Вујановићева.

Директор ЈУ Дјечији вртић „Миља Ђукановић“ Александра Рољић истакла је значај пројекта, поготово за јаслички узраст јер се повећао број дјеце у јасличким групама. „Укупно је уписано 237 дјеце у централни вртић, те 14 у Подрашници и 13 у Бјелајцу“, рекла је Рољићева.

  • 17.9.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD