Одржан I Октобарски шаховски турнир

У холу Културног центра ,,Петар Кочић“ одржан је I Октобарски шаховски турнир са основним циљем развоја, унапређења и популаризације ове древне спортске игре на 64 поља. На турниру је учествовало 39 шахиста из Мркоњић Града, Рибника, Шипова, Јајца, Раме, Бања Луке, Прњавора, Приједора и Котор Вароши.

 Након поздравне ријечи Слободана Ћоћкала у име организатора, судија Стеван Паштар је прочитао правила турнира, извршено је компјутерског паровање и турнир је почео. Играло се по швајцарском систему од девет кола, гдје је темпо игре био 15 минута по играчу, односно ½ сата за цијелу партију.

Организатор је обезбиједио храну, пиће и шест (6) редовних новчаних награда, односно посебну награду за најбоље пласираног домаћег шахисту који је на овом првом турниру био Живко Ђуза, мајсторски кандидат са освојених 6,0 поена (50,00 КМ)
Шесто мјесто Драган Станковић, мајсторски кандидат - 6,5 поена (40,00 КМ).
Пето мјесто Драшко Бабић, фиде мајстор - 6,5 поена (50,00 КМ).
Четврто мјесто Ранко Јуић, мајсторски кандидат 6,5 поена (70,00 КМ)
Треће мјесто Зоран Поповић, фиде мајстор - 6,5 поена (80,00 КМ)
Друго мјесто Владо Јаковљевић, интернационални мајстор - 7,0 поена (110,00 КМ)
Прво мјесто Mилан Вукић, велемајстор, 7,5 поена (150,00 КМ)
Најмлађи учесник турнира Урош Рожић, а најстарији Васкрсија Лазендић.
Дипломе и новчане награде додијелио је директор Боро Бошкић у име организатора ЈУ Културно-спортски центар ,,Петар Кочић“.

Бошкић се захвалио свим учесницима турнира са жељом да се виде и догодине.

''Турнир је оправдао очекивања, и  настојаћемо да га уврстимо у план и програм манифестација за следећу годину'', рекао је Бошкић.

 

  • 14.10.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD