Општина помаже завршетак реконструкције Цркве Рођења Пресвете Богородице

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић рекла је данас након састанка са Његовим преосвештенством епископом бихаћко-петровачким и рмањским Сергијем да ће општина сљедеће године издвојити одређена финансијска средства и помоћи завршетак реконструкције локалне Цркве Рођења Пресвете Богородице.

Аничићева је навела да општина планира и да асфалтира пут до манастира Медна како би народу и вјерницима омогућили да лакше дођу до светиње.

Владика Сергије рекао је  приликом данашње прве завничне посјете општини Мркоњић Град од када је ушла у састав Епархије бихаћко-петровачке и рмањске да овдје осјећа љубав и гостопримство.

"Богу сам благодаран и бањалучком владици Јефрему што је богоизволео да овај град заједно са Јајцем, Језером и Доњим Вакуфом припадне нама и то ће сигурно побољшати живот у нашој епархији", рекао је владика Сергије и поручио да ће епархија овом народу пружити вољу и љубав како би се одржао у својој православној вјери и традицији.

Владика Сергије је рекао да је са начелницом општине Мркоњић Град  Дивном Аничић разговарао о пројектима који су приоритетни да се раде сљедеће године.

Одлуком Светог архијерејског сабора од 15. маја, на приједлог Његовог преосвештенства епископа бањалучког Јефрема, предложена је арондација епархије бањалучке, и то у корист епархије бихаћко-петровачке.

Арондација и примопредаја архијерејског намјесништва јајачко-мркоњићког бихаћко-петровачкој епархији спроведена је у дјело 15. јула.

  • 17.10.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD