Руководство општине Мркоњић Град организовало свечани пријем поводом предстојећих празника

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић и предсједник Скупштине општине Миленко Милекић угостили су поводом новогодишњих и божићних празника директоре јавних установа и предузећа, привреднике, предсједнике савјета мјесних заједница, свештенство и представнике удружења грађана, те се захвалили на успјешној сарадњи и пожелили им срећне предстојеће празнике.

Начелница општине Дивна Аничић рекла је да је у овој локалној заједници у овој години евидентиран највећи број запослених од 2010. године, те за идућу најавила отварање првог мањег производног погона у пословној зони Подбрдо и прве фабрике у области металске индустрије у пословној зони Кула-Рудићи.

Аничићева је навела да су крајем јуна ове године у Мркоњић Граду имали 3.974 радника.

"Откад је Пореска управа преузела евиденцију од 2010. године то је највећи број запослених", истакла је Аничићева синоћ на пријему.

Она је подсјетила да је усвојени буџет за сљедећу годину већи за три одсто у односу на овогодишњи и да општина нема кредитног задужења.

"Усвојили смо и Програм капиталних инвестиција који предвиђа разне пројекте. Приоритет су путеви и водоснабдијевање, али нас очекују и пројекти из области спорта, а повећали смо и средства за финансирање пројеката невладиних организација", навела је Аничићева.

Директор предузећа "Мркоњић путеви" Тривун Милановић рекао је да је ова година била позитивна, те да наредне планирају више послова и нова запошљавања.

 

  • 27.12.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD