Финансијске олакшице за породице са троје и више дјеце

Општина Мркоњић Град реализоваће, у сарадњи са локалним пословним субјектима, пројекат "Моја породица три плус" с циљем финансијских олакшицa породицама са троје и више дјеце, рекла је начелница општине Дивна Аничић након презентације пројекта.

Она је нагласила да је циљ ових активности да вишечлане породице остваре попуст приликом плаћања здравствених услуга или робе у продајним објектима хране, обуће, одјеће и слично.

"На овај начин желимо да олакшамо тим породицама, али ништа не можемо без подршке привредних субјеката са којима ћемо ускоро организовати састанак и о томе детаљније разговарати", рекла је Аничићева.

Она је додала да је пројекат презентован директорима и педагозима основних и средњих школа како би и њих упознали о првим конкретнијим корацима у вези са пронаталитетном политиком.

Аничићева је позвала суграђанке које имају троје и више дјеце да до краја фебруара Општинској управи поднесу захтјев за остваривање картице "цијена минус са три плус" путем које ће остварити финансијске олакшице и попусте приликом плаћања робе или услуга.

Директор Основне школе "Иван Горан Ковачић" Сузана Милић каже да у овој школи има 157 ученика из породица са троје и више дјеце.

"Покушаћемо да обавијестимо све родитеље о пројекту `Моја породица три плус` како би се регистровали и да би што прије почела реализација пројекта", навела је Милићева. 

  • 13.2.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD