Општина Мркоњић Град се представила на другом „Сајму завичаја“ у Новом Саду

На позив Фонда за пружање помоћи избјеглим и расељеним лицима АП Војводине Општина Мркоњић Град се као излагач представила на другом „Сајму завичаја – завичај кроз привреду, туризам и културу“ у суботу 22. фебруара у "Мастер центру" Новосадског сајма.

На Сајму се представило преко 70 излагача из Србије, Републике Српске, Федерације Босне и Херцеговине и Републике Хрватске као и 300 извођача у културно – умјетничком програму.

Дан раније, поводом сајма, начелница општине Мркоњић Град  Дивна Аничић  заједно са другим представницима институција из РС, Федерације БиХ, Косова и Метохије и Хрватске поводом "Сајма завичаја'', састала се са Покрајинским секретаром за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњеном Бјелићем и директором Фонда за пружање помоћи избеглим прогнаним и расељеним лицима Душком Ћутилом.

На састанку је разговорано о продубљивању сарадње и активности свих релевантних актера у региону како би се осим подршке програмима који имају за циљ очување националног идентитета, традиције и промоцију културног наслеђа српског народа у региону, дао додатни импулс и повезивању кључних чинилаца у области привреде, туризма и културе.

Бјелић је казао да су сајамске манифестације добра платформа за умрежавање привредних субјеката у бројним областима, а посебно у областима привреде културе и туризма које се по други пут промовишу у оквиру "Сајма завичаја".

Он је изразио увјерење да ће манифастације попут ових, осим завичајних окупљања подстаћи и сарадњу српског народа у региону кроз остваривање пословних контаката и интензивнијег привредног умрежавања

Подсјетио је да је Покрајинска влада у протекле четири године преко конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области традиционалног народног стваралштва Срба у Војводини и културног насљеђа Срба у региону, усмјерила преко 40 милиона динара и апеловао да се представници српских институција и народа у региону активно укључе у предлагање пројеката који ће допринијети конкретној сарадњи.

На Сајму су Општину Мркоњић Град представљали начелница општине Дивна Аничић, Удружење пчелара „Матичњак“ Синиша Кежић, Удружење воћара и других производа од воћа „МГ Савка“ Гојко Јовић, Удружење жена „Наша жена“ Подрашница Милена Ковачевић, Индивидуални пољопривредни произвођач ароније Ђорђе Комленић, ковачка радња Ђуро Милановић и Агенција за привредни развој општине Мркоњић Град Дијана Еремија.

  • 24.2.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD