Одржана сједница Штаба за ванредне ситуације

У општини Мркоњић Град јуче је одржана пета сједница Штаба за ванредне ситуације.

Одлучено је да се мјере Општинског стаба за ванредне ситуације о забрани и ограничењу рада пословних субјеката на подручју општине Мркоњић Град,  у циљу провођења ванредних мјера за спречавање и сузбијање вируса корона продуже за наредних 15 дана,  односно до 13. априла 2020. године.

Начелница општине Дивна Аничић рекла је да ће Општина Мркоњић Град издвојити 20.000 КМ, а Хидролектране на Врбасу 10.000 КМ да би Дом здравља "Др Јован Рашковић" имао све потребно у борби са вирусом корона.

Аничићева је рекла да је ситуација под контролом, да је општински карантин потпуно спреман, те да је од стране општине испуњено све што је било неопходно.

Она је најавила и поделу бесплатних маски, које су добијене из донације, за становништво општине Мркоњић Град. Волонтери ће дијелити маске становништву, и том приликом ће прикупити информације од грађана шта им је тренутно најпотребније.

Епидемиолог Дома здравља “Др Јован Рашковић”, Милена Лукић потврдила је да у овој општини нема обољелих од вируса корона. Укупно пет лица је тестирано и резултати су негативни. Под здравственим надзором  је  65 лица, а у кућној изолацији 183 лица. Укупно 71 лице је изашло из здравственог надзора. Др Лукић је поручила становништву општине Мркоњић Град да још увијек нема мјеста паници, те да је епидемиолошка ситуација на подручју општине још увијек под  контролом.

  • 30.3.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD