Договорено отварање пословнице Фонда за дјечију заштиту у Мркоњић Граду

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић и директор Центра за социјални рад Драган Плејић разговарали су данас са директором Фонда за дјечију заштиту РС Недељком Јовић о техничким детаљима везаним за отварање пословнице Фонда у Мркоњић Граду. Договорено је да пословница Фонда буде отворена у просторијама Центра за социјални рад .

Аничићева је рекла да ће се на овај начин систематизовати сви послови везани за дјечију заштиту.

''Општина ће им уступити један простор у оквиру објекта Центра за социјални рад. Имаће свог радника и сви они који буду долазили по своја права ће сад долазити на једно мјесто'', рекла је Аничићева.

Јовић је рекао је да у току реорганизација Фонда дјечије заштите, те да отварају филијале и пословнице по општинама и градовима ради директог рада са корисницима и пружања ефикаснијих услуга.

''Запослићемо једног радника, који ће примати захтјеве, које ће даље одобравати филијала, а исплаћивати Фонд за дјечију заштиту'', рекао је Јовић. Додао је да ће бити отворене пословнице у већини општина и градова, док ће бити и шест филијала на нивоу Републике Српске.

Фонд за дјечију заштиту РС у 2019. години издвојио је око 1.300.00КМ за општину Мркоњић Град, за мајке и дјецу које остварују права из области дјечије заштите.

 

  • 7.8.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD