Дјеца отпутовала у Кумбор

У склопу пројекта ''Социјализација дјеце 2012'', које реализује Републички фонда дјечије заштите, 13 дјеце из Мркоњић Града отпутовало је на десетодневно љетовање у Комбор.

Ради се о петој смјени у капму за дјецу, у којој ће бити 160 дјеце из Дервенте, Бањалуке, Кнежева, Језера, Источног Новог Сарајева и Мркоњић Града.

Ове године на љетовање u Кумбор из нашег града отпутовало је 13 дјеце. За њих ће током боравка на приморју бити организоване стручне активности и дјецу ће пратити особље у чијем су саставу љекари, психолози, аниматори и васпитачи.

‘’Наша дјеца већ једанаесту годину за редом учествују у овом пројекту са великим трудом и залагањем. Ово је један јако успјешан пројекат и социјализација  дјеца на овај начин је веома позитивна, јер је организована кроз бројене радионице, такмичења и едукације, рекао је наставник Бањац Миодраг. Додајућу да је кроз пројекат до сада прошло око 20 хиљада дјеце.

Веома сам срећана и узбуђена што са својим другарима  идем на море. Мислим да ћемо се добро забавити, а и понешто научити, рекла је 13-годишња Милијана Шкрбић.

За џепарац у износу од 50 КМ побринуо се Центар за социјални рад, док је Општина обезбиједила пригодне поклоне за пут (ланч пакете и средства за хигијену).

 

  • 29.6.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD