Дивна Аничић поново кандидат за нaчелника

Кандидат СНСД-а за начелника општине Мркоњић Град на предстојећим локалним изборима је Дивна Аничић, рекао је на конференцији за штампу предсједник ОО СНСД Мркоњић Град и министар финансија у Влади Републике Српске Зоран Тегелтија.

На сједници Општинског одбора СНСД-а одлучено је да кандидат за начелника општине буде Дивна Аничић, која и сада обавља ту функцију, а на коју је изабрана на ванредним локалним изборима прије годину дана.

''Када је у питању избор кандидата за начелника општине ни странка, а ни руководство није имало било каквих дилема и резрви, једино је било питање да ли ће Дивна Аничић прихватити кандидатуру, а она ју је прихватила и ја на овај начин изражавам задовољство што ће Дивна Аничић и даље наставити да ради и води општину Мркоњић Град, јер смо ми сигурни у побједу нашег кандидата за начелника општине'', рекао је Тегелтија.

Додајући да  кандидатска листа СНСД-а броји 28 људи и да је  нешто је већа него што је била на прошлим изборима.

Измјеном закона о Локалној самоуправи дефинисано да ће од октобра 2012.године у Скупштини општине Мркоњић Град бити 25 умјесто досадашња 23 одборника.

''Од 28 кандидата који се налазе на листи имамо осам кандидата који су у претходном мандату обављали функцију одборника, док се на листи налази 20 нових кандидата који нису били у прошлом сазиву Скупштине. На нашој листи од 28 људи, 20 их има високу стручну спрему, осам кандидата је са средњом стручном спремом. Девет кандидата су припраднице љепшег пола, а десет кандидата на листи СНСД-а је млађе од 30 година и спада у категорију младих'' истакао је Тегелтија. Додајући да су на листи  инжињери, доктори, економисти, професори математике и просвјетни радници, студенти, радници осносно да су  заступљене су све оне категорије друштва које живе и раде на подручју општине.

На предстојећим изборима у ОО СНСД.а очекују побједу за начелника општине као и натполовичну већину одборника у Скупштини општине.

Када је ријеч о коалицији са неком од политичких партија очекују да ће послије предаје листа потписати одређене споразуме о подршци кандидату за начелника општине и на тај начин дговорити како формирати власт послије завршетка избора.

 

 

  • 3.7.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD