Нови водовод у улици Матије Гупца и дијелу Београдске улице

Неколико стотина домаћинстава у улици Mатије Гупца, два крака за Београдску улицу и новопланирано насеље у бившем кругу Мањаче имаће још уредније снабдијевање водом за пиће. У току су радови на реконструкцији дијела водоводне мреже, односно замјена старих азбестних цијеви са новим ПВЦ цијевима. Вриједност пројекта је 77 хиљада марака.

Реконструкцију старог водовода врше радници Комуналног предузећа ''Парк. Технички директор предузећа Мирко Васић каже да се радови изводе предвиђеном динамиком.  ''Радници врше ископ канала и замјену постојећих азбестних цијеви које се избацују из употребе због својих лоших својстава по здравље људи и постављају се нове ПВЦ цијеви'', каже Васић.

Завршетком радова у овом дијелу града домаћинства и пословни објекти имаће још уредније снабдијевање водом'', рекао је Дамир Сладојевић, начелник Одјељења за изградњу града и управљања имовином. Додајући да је средства за овај пројекат обезбиједила општина у буџету кроз програм капиталних инвестиција.

Радовима на реконструкцији водовода су задовољни и становници ових улица, јер се надају још квалитетнијем снабдијевању водом.

 

Такође је у току реконстркција канализационе мреже код аутобуске станице гдје се укрштају Спортска и улица Бораца српских, дужине 48 метара, а вриједност радова је око десет хиљада марака.

 

  • 22.6.2012. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD