Општинско земљиште на пет година за четири пољопривредне задруге

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић потписала је са четири пољопривредне задруге уговоре о закупу пољопривредног земљишта, које се налази у својини општине Мркоњић Град. Ријеч је о ''Природном биљу'', ''Пољо МГ'', ''Зонекс – шпеду'' и ''Пољо-Подрашници''.

Пољопривредницима је на распологању  око стотину хектара квалитетног пољопривредног земљишта, које су добили на кориштење на период од пет година.

Аничићева је истакла да јој је веома драго због задруга и људи који се баве пољопривредом, јер је ријеч о квалитетном пољопривредном земљишту.

''Надам се да ће задругарима ово земљиште бити од користи, да ће створити могућности за проширење производње и олакшати њихово пословање. Сада је на нама је да и даље покушавамо да изнађемо начина како да и остало наше земљиште дамо у закуп, јер је свакако боље да се користи уколико има заинтереованих, него да стоји тако запуштено'', рекла је Аничићева.  Додајући да се захваљује свима који су се јавили на јавни позив за коритење земљишта.

Уговор су задругари потписали на период од пет година, те имају минималне новчане обавезе према општини, док су с друге стране обавезе општине Мркоњић Град праћења реализације и начина кориштења земљишта.

Бранко Џевер, директор Пољопривредне задруге ''Пољо Подрашница'' каже да ће му ово земљиште  много помоћи за даље пословање.

''Ово зељиште ће ми добро доћи прије свега за обезбјеђење хране за стоку, јер сам производим житарице и силажу за стоку, док један дио иде за продају'', рекао је Џевер.

  • 23.9.2013. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD