Донаторско вече ''С љубављу храбрим срцима'' 23. децембра у Банском двору

Традиционално, већ девети пут по реду, проводи се хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима", под покровитељством предсједника Републике Српске. Средства прикупљена у овогодишњој акцији биће искориштена за набавку уређаја за роботски асистирану рехабилитацију дјеце са поремећајима кретања.

 Партнери предсједика Републике Српске, госпође Жељке Цвијановић, ове године биће дјеца и млади умјетници из свих дијелова Републике Српске, који ће својим умјетничким перформансом покушати да обезбиједе помоћ за своје другаре који имају потребу за роботски асистираном рехабилитацијом. Позиву предсједнице да учествују у овој хуманитарној акцијји, врло радо су се одазвали и чланови хора ''Мали принц'' из Мркоњић Града. Како кажу акција “С љубављу храбрим срцима” за њих има посебно значење.

У Републици Српској годишње око 150-200 дјеце има потребу за интензивним физикалним третманом уз коришћење роботике.

У нашој земљи још увијек немамо роботски асистирану рехабилитацију, због чега су корисници из Републике Српске и БиХ принуђени да се лијече у Хрватској, Словенији или другим европским земљама.

Директан ефекат примјене савремене роботике је значајно бољи исход рехабилитације и подизање квалитета живота дјеце са дијагнозама церебралне парализе, спина бифиде, те повредама главе и кичмене мождине.

Донаторско вече "С љубављу храбрим срцима" одржаће се 23. децембра 2018. године, са почетком у 17:00 часова у Културном центру Бански двор.

У оквиру акције, у периоду од 6. децембра 2018. до 7. јануара 2019, биће активан и м:тел хуманитарни број.

Позивом на број 1411, грађани ће бити у прилици да донирају 1КМ за набавку уређаја за роботски асистирану рехабилитацију дјеце са поремећајима кретања. ”. Током трајања донаторске вечери, 23. децембра, од 17 часова, на позиве грађана одговараће познате личности.

 

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена "С љубављу храбрим срцима" број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке а.д. Бања Лука.

  • 20.12.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD