00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

23. September, 2024.

NABAVLjENO VOZILO ZA PREVOZ DIJALIZNIH PACIJENATA

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske dr Alen Šeranić posjetio je danas opštinu Mrkonjić Grad, gdje se sastao sa načelnikom opštine dr Draganom Vođevićem.

Tom prilikom, posjetili su Dom zdravlja "Dr Jovan Rašković", gdje je predstavljeno novo vozilo, koje će da služi za prevoz dijaliznih pacijenata.

"Zahvaljujući inicijativi Udruženja dijaliziranih, transplatiranih i hroničnih bubrežnih bolesnika uspjeli smo da realizujemo ovaj projekat, a koji je uključio Vladu Republike Srpske, odgovorno preduzeće Hidroelektrane na Vrbasu, Opštinu Mrkonjić Grad, Dom zdravlja i Centar za socijalni rad", naveo je Šeranić.

Načelnik opštine Dragan Vođević rekao je da je vozilo koštalo 134.472,78KM.

"Ovo je izuzetno značajan projekat za pacijente koji žive sa hemodijalizom, te moraju tri puta sedmično ići na UKC Banja Luka", istakao je Vođević.

Dragomir Bajić, koji već 14 godina ide na hemodijalizu, naveo je da pacijentima novo vozilo veoma znači, kako zbog bezbjednosti, tako i zbog komfora.

Direktor JZU Dom zdravlja "Dr Jovan Rašković" Dejan Gavrilović je dodao da je ova ustanova dobila saglasnost Ministarstva i Opštine Mrkonjić Grad za osnivanje Centra za fizikalnu rehabilitaciju.

"U toku su radovi na sanaciji prostora, a očekujemo da ćemo usluge fizikalne rehabilitacije početi da pružamo od početka naredne godine", istakao je Gavrilović.

Share: