У вртићу промовисани пројекти Омладинске банке

Начелница општине Мркоњић Град присуствовала је данас промоцији пројеката Омладинске банке, које је реализовала неформална група младих васпитачица из Дјечијег вртића ''Миља Ђуканови''. Ријеч је о два пројекта – ''Чувари традиције'''и ''Мини биоскоп''.

Данијела Анитић, испред пројекта  ''Мини биоскоп'' казала је да им је циљ био да дјеца узивају, као и да га могу користити и у васпитно-образовне сврхе.

''Реализацијом овог пројекта набавили смо роло завјесе, држач за пројектор, звучник, те спужве за сједење, док смо од вртића добили лаптоп и пројектор'' рекла је Антићева. Oна је додала да су данас  дјеца гледала анимирани цртани филм који је имао забавну, али и едукативну страну.

Пројектом ''Чувари традиције'' набављена је народна ношња за 12 парова дјечака и дјевојчица односно 24 комплета.

 ''Циљ овог пројекта јесте да дјецу предшколског узраста научиумо да чувају традицију нашег народа, јер ако један народ жели будућност потребно је да чува своју прошлост, традицију и обичаје'', рекла је васпитачица Слађана Комленић.

Комленићева је рекла да су такође дјеца кроз радионице у оквиу овог пројекта учила традиционалне пјесме, здравице, народне обичаје, фолклорне игре и уживали у истим.

Вриједност ова два пројекта је 3.000 КМ, а средства су обезбиједили општина Мркоњић Град и фондација Мозаик. Овоме се треба додати и допринос заједнице који је изузетно велики.

  • 27.7.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD