Омладинска банка- потписани уговори и додјељени чекови за 7 пројеката

Омладинска банка- потписани уговори и додјељени чекови за 7 пројеката

Церемнија потписивања уговора и додјеле чекова одржана је данас у просторијама Општине Мркоњић Град. Ове године, кроз први јавни позив Омладинске банке Мркоњић Град, подржано је свих 7 аплицираних пројеката младих неформалних група.
Церемонији је присуствовао предсједник Скупштине општине Мркоњић Град Стевица Еремија, директор програма Омладинске банке Жељко Пауковић, представнице Општине Мркоњић Град, чланице Одбора Омладиснке банке, као и чланови и чланице неформалних група, те представници медија.
Стевица Еремија, предсједник Скупштине општине Мркоњић Град изразио је захвалност неформалним групама аплицираних пројеката на ангажману и аплицирању на програм и подршку кроз Омладинску банку.
“Општина Мркоњић Град је препознала значај програм Омладинске банке. Добре и друштвено корисне идеје младих људи увијек ће бити подржане”, нагласио је Еремија.
Директор програма Омладинске банке Фондације Мозаик Жељко Пауковић истакао је да Општина Мркоњић Град и Фондација Мозаик успјешно сарађују већ 15 година, а да се резултати сарадње виде у свим мјесним заједницама и у преко 130 успјешних пројеката.
„У 52 локалне заједнице у БиХ ове године бити подржано 446 пројеката младих и 46 микробизниса, а у протекле три године подржали смо 161 микробизнис“, истакао је Пауковић.
Дајана Брус, чланица неформалне групе пројекта „Унаприједимо наставу хемије“, навела је да ће преко пројекта набавити потребни прибор, опрему и хемикалије, а у циљу употпуњавања теоријских знања практичним огледима и тако утицати на мотивацију ученика при проучавању природних наука.
Пројекти који ће бити реализовани су:
1. Уљепшајмо ентеријер;
2. Учење кроз игру;
3. Музиком кроз дјетињство;
4. Унаприједимо наставу хемије;
5. Час под плавим небом;
6. Књига најбољи пријатељ;
7. МГ инфо глас.

 

  • 4.5.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD