ОШ ''Иван Горан Ковачић'' прославила Дан школе

ЈУ ОШ „Иван Горан Ковачић“ је школа са свијетлом традицијом, школа која постоји 33 године. Не баш толико велика школска зграда, али је велика школа отвореног срца. Та давна 1982. година дала је живот школи која је расла, падала и пењала се и ево пуне 33 године живи, траје , прима и испраћа генерације и не посустаје ни пред чим.

     Приредба поводом Спасовдана, Крсне славе и Дана школе, одржана је 21. маја у сали Културног центра у Мркоњић Граду, а  присуствовали су бројни гости, родитељи и ученици школе. Приредба је отворена поздравном ријечју малог водитеља и једном хорском пјесмом. Затим, у двадесетак тачака приредбе ученици наше школе су представили разноврсне садржаје које су цијеле године са својим наставницима вриједно припремали ( рецитације, глуму, литерарне радове, плес, игру , хор... ). Препуна сала и громки аплаузи  након сваког наступа били су оцјена и заслужена награда за велики број ученика који су учествовали у програму.

На крају приредбе представљени су и награђени многобројни ученици за своје школске успјехе. Од великог броја награда издвојићемо само неке. За пласман и постигнуте резултате на Републичком такмичењу награђене су Елена Сладојевић ( 1.мјесто,математика) и Емилија Савић (2.мјесто, српски језик). Елена Сладојевић је награђена и за пласман на Јуниорску математичку олимпијаду БиХ која тек треба да се одржи, а мушка одбојкашка екипа за пласман и освојено четврто мјесто на Републичком такмичењу. Ове године поводом Спасовдана, Крсне славе и Дана школе одржан је школски конкурс ликовних и литерарних радова на тему „Кад би проговорила моја школска клупа“, а награђени ученици за тај конкурс су: Сара Јарић и Мирјана Клепић (ликовни радови) и Марија Савичић и Милана Иличић (литерарни радови). За одличан успјех од II до V разреда награђена су 24 ученика, а од II до IX , 9 ученика. Вуковом дипломом награђено је 6 ученика: Јована Комленић, Милица Петковић, Адријана Клепић, Лана Лазендић, Ивана Перић и Срђан Протић. Награде им је уручио директор школе Предраг Ђуза.

За ученика генерације проглашена је и награђена Лана Лазендић, ученица деветог разреда.

       По завршетку приредбе обиљежена је Крсна слава ЈУ ОШ „Иван Горан Ковачић“. Резање славског колача у просторијама школе обавили су свештеници: Драган Липовчић, Бошко Рољић, Добрица Тепић и Петко Вуковић. Овом чину присуствовали су многобројни гости из политичког, културног и привредног живота Мркоњић Града који су увијек расположени да помогну школи када је то неопходно. И ове године прославу Спасовдана увеличали су представници ОШ „Карађорђе“ из Раче код Крагујевца, иначе наше братске школе.

Милана Савичић

     

  

 

 

  • 25.5.2015. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD