Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић у радној посјети општини Мркоњић Град

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић боравила је данас у радној посјети општини Мркоњић Град, гдје је разговарала са начелником општине Драганом Вођевићем и његовим  сарадницима.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да  Мркоњић Град успјешна и функционална локална заједница у којој је много урађено захваљујући заједничким активностима општине и Владе Српске.

Цвијановићева је истакла да је посебно радује што су на подручју Мркоњић Града успјели да рехабилитују и неке привредне субјекте који су били похарани током рата или су били престали да раде.

"Ништа то не би могло да буде да није било одговорних људи на локалу, али и у Влади Српске који су то препознали као један од стратешких приоритета", рекла је Цвијановићева  у Мркоњић Граду након разговора са општинским руководством.

Она каже да је радује што је и начелник општине Драган Вођевић изнио план санације, рехабилитације, реконструкције путне инфраструктуре.

"Ми ћемо то заједно радити са локалним властима, као и све оно друго што су садржаји који помажу људимо да успјешно или угодно бораве овдје", рекла је Цвијановићева.

Предсједница Српске је истакла да ју је обрадовала и намјера општине да, попут других успјешних локалних средина, крене у пројекат обезбјеђивања станова за младе брачне планове.

"Радује ме што овдје воде рачуна и о потребама за пољопривреднике, што се успјешно развија спортски живот и што бројна удружења могу нормално да функцинишу", рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева је након разговора са општиским руководством обишла средњошколски центар у Мркоњић Граду, који је у фази реконструкције.

"Ова школа је примјер пројекта у који су заједно укључени са различитих нивоа власти и Србија и Влада Српске и Кабинет предсједника и локална заједница. Све то треба да служи на добробит нашим просвјетарима, а првенствено нашим ђацима и можемо бити поносни на то", истакала је Цвијановићева.

Она је изразила захвалност локалним властима у Мркоњић Граду на преданом раду, истакавши да су имали читав низ година добру сарадњу са републичким властима.

"Када имате људе који знају да кандидују пројекте, да стану иза њих и кажу колико су они важни за њихову локалну заједницу, то сваки пут наиђе на подршку Владе. Квалитет пројекта је тај који гарантује да ћете добити подршку", рекла је Цвијановићева.

Начелник општине Драган Вођевић је рекао да је упознао предсједницу са свим пројектима који се раде у Мркоњић Граду, те да су разговарали о улагању у инфраструктуру.

"Приступули смо и измјени регулационог плана зоне Луке гдје се налазе наша два стадиона, а ту планирамо да изградимо и градски базен", навео је Вођевић.

Он је захвалио предсједници Српске што их подржава не само финансијски, већ и што даје подстрек да све оно што су планирали спроведу у дјела.

Вођевић је захвалио и предсједнику Србије Александру Вучићу на томе што је Србија уназад неколико година уложила велика средства у ову општину, између осталог, и у средњошколски центар.

"Циљ нам је да млади остану овдје, а ми смо и на Скупштини донијели одлуку да обезбиједимо бесплатан превоз за све ученике и средњошколце и основце са подручја наше општине", додао је Вођевић.

Директор Машинске школе Предраг Ђуза рекао је да је план да нову школску годину почну у савремном објекту и да је до сада на згради средњошколског центра урађена нова фасада и дио крова.

Директор Гимназије Зоран Бјелајац је истакао да ће зграда средњошколског центра након потпуне реконструкцје бити репрезентативан објекат не само за Мркоњић Град, него за Српску.

 

 

  • 21.7.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD