Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић је са начелником општине Драганом Вођевићем посјетила погон Хидроелектране „ Бочац“

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и  начелник општине  Мркоњић Град Драган Вођевић данас су  посјетили погон Хидроелектране  „ Бочац“.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да Српска планира инвестиције у производњи електричне енергије које треба да јој обезбиједе енергетску независност и безбједност у наредном периоду.

Она је рекла да такви потези представљају велику корист за овдашње становништво, привреду и функционисање друштва у будућности.

Цвијановићева је након посјете погону Хидроелектране "Бочац" рекла да "Хидроелектране на Врбасу" заслужују пуну пажњу с обзиром на одговорност коју имају и у систему "Електропривреде Републике Српске".

"Данас смо на радном састанку разговарали о будућим плановима, пројектима и инвестицијама које ће много значити за цијелу ову регију, али и Српску и наше стратешке планове да искористимо електричну енергију. Она је велики бенефит Српске и треба да из тога извучемо све могуће користи с обзиром да су многи данас у проблемима када је ријеч и о производњи те енергије", рекла је Цвијановићева.

Горан Милановић је испред предузећа "Хидроелектране на Врбасу" захвалио предсједници  Српске за посјету и навео да је на састанку са Цвијановићевом разговарано о бројним значајним инвестицијама и пројектима у тој фирми.

Међу њима су, каже Милановић, инвестиције у постојеће објекте за повећање погонске спремности, али и градња нове управно-технолошке зграде.

  • 21.7.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD