Фабрика „ Бема“ има велики значај за читаву регији

Фабрика „ Бема“ има велики значај за читаву регији

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић посјетио је данас фабрику обуће „ Бема“, гдје је разговараo са техничким директором Маринком Умићевићем и његовим сарадницима.

Фабрика обуће "Бема" у Мркоњић Граду има велики значај не само за нашу општину него за читаву регију, рекао је начелник  општине Драган Вођевић након данашњег обиласка  фабрике. 

"Драго ми је да немају већих проблема са пласманом робе и да постоји жеља и потреба да се производни капацитети повећају. Ми ћемо испред општинске управе организовати састанке, позваћемо  људе из других струка да се посавјетујемо са њима, а све са циљем да омогућимо овој Фабрици да прошири своје пословање", додао је Вођевић.

Директор фабрике Маринко Умичевић наводи да у Мркоњић Граду имају 350 радника из ове општине, али и из околних општина Језера, Шипова и Рибника.

" Никад тежа, а  никад боља година,  стрепимо сви  од ковида , дуго траје, а има пуно посла.  Задовољни смо, мада увијек може боље, морамо се борити за већу количину и за веће плате", нагласио је Умичевић. Он је навео да су ове и прошле године у машине уложили преко милион и по евра.

" Без добрих машина нема продуктивности, а са добром продуктивности иде и већа плата. Овдје су плате веће него у Бањалуци, око пет милиона марака овај погон остави општини преко плата и доприноса", наводи Умичевић. Додаје да раде само горње дијелове обуће, те да им је план да финализују производњу.

 Невенка Јовановић ради 11 година у  фабрици и каже да су плате редовне и добре, те да имају одличне услове за рад.

 

  • 3.12.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD