НОВЧАНО НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ И НАСТАВНИЦИ

НОВЧАНО НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ И НАСТАВНИЦИ

           Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић организовао је данас свечани пријем за најбоље ученике основних и средњих школа, за које је општина обезбиједила и новчане награде од 100 КМ до 450 КМ.
За ове намјене из општинског буџета издвојено је око 4.500 КМ, а награђени су ђаци генерације, вуковци, ученици са добрим резултатима на регионалном и републичком такмичењу, као и наставница Мирјана Даниловић, добитница Светосавске награде.
Вођевић је рекао новинарима да општина на разне начине помаже ученицима, стипендира ученике и студенте, обезбјеђује бесплатан превоз за све основце и средњошколце, а од ове године ће обезбиједити уџбенике и за све који упишу први разред Гимназије.
           Ученик генерације Гиманзије Живодраг Пејић истакао је да је много труда и рада уложио и у основној и средњој школи, те да планира уписати Медицински факултет за који се припрема од почетка гиманзијског школовања.
Ученик Основне школе "Вук Караџић" у Бараћима Ана Лазић нагласила је да јој је драго и да је поносна што је ђак генерације и да је много и напорно радила да би дошла до одличних резултата.
           Пријем за најбоље ученике је данас организован у парку, испред зграде општине, на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића Мркоњића.
 
    

 

  • 20.6.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD