ЈЕДАНАЕСТОГОДИШЊА КРИСТИНА БИЛИЋ ПРВА ДОПЛИВАЛА ДО КРСТА

ЈЕДАНАЕСТОГОДИШЊА КРИСТИНА БИЛИЋ ПРВА ДОПЛИВАЛА ДО КРСТА

 

Једанаестогодишња Кристина Билић из Линца у Аустрији, побједник је данашњег традиционалног богојављенског пливања за Часни крст на малом језеру Балкана код Мркоњић Града. 
 
У леденом језеру Балкана снагу је данас одмјерило 29 пливача. 
 
Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије, претходно је на платоу поред језера освештао воду, а затим и благословио пливање. 
 
Билићева је рекла новинарима да јој је јако важно што је побиједила и да је предиван осјећај допливати до Часног крста. 
 
"Хвала момцима што су ме подржали да допливам и узмем Часни крст. У Мркоњић Град често долазим јер ми је ту родбина, другари, а и преко љета често пливам овдје на Балкани", каже Билићева. 
 
Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић каже да се пливање организује трећу годину заредом, да ове године имају доста учесника упркос снијегу. 
 
Он је захвалио свима који су учествовали у организацији овог значајног догађаја. 
 
Протојер-ставрофор Саво Јанковић наглашава да је данас велики празник - Богојављење, када се Господ наш Исус Христос крстио на Јордану и када се заиста дешава чудо. 
 
"Посебна радост је данас, имали смо 29 учесника, међу којима је и дјевојчица која је побиједила. Побиједило је витештво, момци су витешки пустили дјевојчицу, односно мало успорили да би она прва допливала до Часног крста", рекао је Јанковић. 
 
Организатор данашњег пливања на Балкани су Српска православна црквена општина Мркоњић Град и општина Мркоњић Град, а покровитељ је Туристичко-рекреативни центар Балкана.
 
СРНА
 

  • 19.1.2023. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD