00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

02. фебруар, 2024.

ОДРЖАН ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУД-а "ПЕТАР ПРВИ КРАЂОРЂЕВИЋ МРКОЊИЋ"

Културно-умјетничко друштво /КУД/ "Петар Први Карађорђевић Мркоњић" одржало је годишњи концерт поводом 34 године свог постојања и поводом Дана општине.

Концерту је присуствовала и министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић, која је честитала КУД-у "Петар Први Карађорђевић Мркоњић" 34 године постојања и истакла да свијет остаје на младима.

"Свијет остаје на нашој дјеци, на младима, и тиме смо послали поруку из Мркоњић Града, поводом Дана општине. То је важан дан, када је Мркоњић враћен у окриље Републике Српске", поручила је Стојичићева у обраћању присутнима.

Концерту су присуствовали и начелник општине Драган Вођевић, представници Општинске управе, те бројни гости и пријатељи овог културно-умјетничког друштва.

Мркоњићкој публици су се, осим домаћина, представили и чланови Ансамбла народних игара и пјесама "Никола Кокошар" из Шипова, КУД "Наша младост" из Кључа, КУД "Врело" из Шипова, Аматерско културно-умјетничко друштво "Мира Лукач" из Дрвара, КУД "Грмеч" из Дринића и КУД "Петар Кочић" из Мркоњић Града.

Поводом Дана општине, у позоришној сали Културног центра "Петар Кочић" данас од 18.00 часова биће одржана Свечана академија.

У недјељу, 4. фебруара, у 12.00 часова у капели Светог апостола Марка биће служен парастос за страдале у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату, а након тога биће служен помен и положени вијенци на градском гробљу и Тргу српске војске.

Програм свечаног обиљежавања Дана општине Мркоњић Града биће завршен у недјељу увече, када ће од 19.00 часова бити одржано финале градског турнира и избор најбољег спортисте у Спортској дворани "Арена Нове банке".

Подели: