00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

03. фебруар, 2024.

ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА

У Мркоњић Граду вечерас је одржана свечана академија поводом Дана општине, који је установљен као дан сјећања на 4. фебруар 1996. године и повратак српског становништва на своја огњишта послије петомјесечног избјеглиштва.

Током свечане академије Похвалом је награђена Агенција за привредни развој општине Мркоњић Град, захвалницу је добио ковач Ахмо Зонић из Мркоњић Града, док је Милан Тодоровић добитник захвалнице за лични ангажман у Удружењу мркоњићана из Београда.

Академији су присуствовали министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић, министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић, директор Управе за индиректног опорезивање Зоран Тегелтија, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ања Љубојевић, представници Борачке организације Републике Српске, генерал Радован Илић, начелници општина из Српске.

Шулић је изјавио новинарима да је Мркоњић Град једна од привредно најразвијенијих општина у Српској и да би многе локалне заједнице могле да се угледају на њу када је ријеч о стварању повољних услова за привреду и реализацији друштвено одговорних и корисних пројеката.

Он је истакао да треба наставити са окупљањем и радом на стварању бољих услова за живот грађана како ове локалне заједнице, тако и свих осталих у Српској.

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић рекао је да је општинска администрација протеклих годину дана трудила да доста тога уради када је ријеч инфраструктури и обнови зграда.

"Трудили смо се да урадимо доста тога што свака заједница треба да ради у интересу грађана. Обишли смо све наше мјесне заједнице и послушали потребе грађана са којима ћемо заједно одредити приоритете и кренути да радимо на њима", рекао је Вођевић и додао да ће доста активности бити покренуто почетком прољећа.

Вођевић је честитао свим грађанима Мркоњић Града Дан општине - 4. фебруара, који је установљен као дан сјећања на 4. фебруар 1996. године, када су се, послије вишемјесечног избјеглиштва, становници овог града вратили на своја огњишта.

"Морали смо 1995. године да избјегнемо са ових простора, али потписивањем Дејтонског споразума овај град је враћен у састав Републике Српске", подсјетио је Вођевић.

Члан Удружења Мркоњићана у Београду Милан Тодоровић рекао је да му је част што је данас у Мркоњић Град, гђе је примио општинско признање за развијање односа између грађана ове општине и Београда.

"Развојање ових односа је веома важно у ово вријеме. Важно је да будемо јединствени и да опстанемо. Захваљујем се на признању и настојаћу да и даље помажем у развијању односа и промоцији Мркоњић Града у Беогаду", рекао је Тодоровић.

Свечана академија у позоришној сали Културног центра "Петар Кочић" један је у низу догађаја посвећених обиљежавању Дана општине Мркоњић Град.

За сутра је у капели Светог апостола Марка планиран парастос за све страдале у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату, након чега ће бити положено цвијеће код спомен-обиљежја масовне гробнице, као и код спомен-обиљежја на Тргу српске војске.

У вечерњим часовима биће одиграно финале Градског турнира у малом фудбалу и одржан избор најбољег спортисте у Спортској дворани "Арена Нове банке".

Подели: