00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

15. март, 2024.

Вођевић: Настављамо улагања у вриједне младе људе

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић организовао је данас пријем за студенте трећег циклуса студија, који су остварили право на једнократну стипендију општине Мркоњић Град у износу од по 2.000 КМ.

"Општина Мркоњић Град већ трећу годину из буџета додјељује средства студентима докторских студија, као вид подршке током студирања, а ове године у питању су занимања која су потребна овој локалној заједници. Честитам студентима на њиховом успјеху, као и на избору занимања, јер шумарство и туризам су гране које могу много да помогну нашој локалној заједници", нагласио је начелник Вођевић.

"У разговору са студентима шумарства имао сам прилику да чујем да се води доста рачуна о нашим шумским богатствима. Туризам је, такође, велика привредна могућност за развој наше општине, тако да су њихова занимања за мене као начелника више него интересантна", рекао је Вођевић.

Студент трећег циклуса студија Шумарског факултета Илија Чигоја захвалио је Општини и начелнику што воде рачуна о студентима у континуитету, односно пружа подршку и на првом циклусу студирања, факултету, а касније и на докторским студијама.

"Ми смо становници Мркоњић Града и стављамо се на располагање општини ако можемо да помогнемо када је у питању област шумарства, јер желимо да вратимо уложену подршку у наше школовање", поручио је Чигоја.

Докторанд на трећем циклусу студија Шумарског факултета Срђан Билић истакао је да докторске студије захтијевају огромна улагања, како ментална, тако и физичка и финансијска.

„Хвала Општини што подржава нас истраживаче, који желимо да се бавимо науком“, истакао је Билић.

Општина Мркоњић Град додијелила је једнократну помоћ за два докторанда из области шумарства и за једног докторанда из области туризма.

Подели: