00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

Упозорење грађанима

На подручју општине Мркоњић Град у посљедњих неколико дана примјетно је повећање броја пожара, саопштено је из Ватрогасног друштва.

С обзиром на то да су људски фактор и немар најчешћи узрок пожара, из Ватрогасног друштва апелују да грађани буду пажљиви приликом уређења имања, да не пале ватру на недозвољеним мјестима, те да ватру не остављају без надзора.

Према упозорењима Републичког хидрометеоролошког завода, у којима истичу да усљед високих температура ваздуха дуже вријеме, које су праћене недостатком падавина знатно је повећан ризик од настанка пожара на отвореном, а да по тренутним прогнозама благи пад температуре се очекује тек око 16.08., што изазива проблеме и у водоснадбијевању, а гдје су такође ангажовани људство и механизација Ватрогасног друштва и Комуналног предузећа „Парк“.

Апелујемо на све грађане да у случају ако примијете пожар исти пријаве Полицијској станици број 122 или Територијалној ватрогасној јединици на број 123.

Подсјећамо да су за лица која намјерно или непажњом изазову пожаре Законом о заштити од пожара („Службени гласник Републике Српске“, број: 94/19) предвиђене казнене мјере.

Подели: