00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Obavještenja

01. October, 2024.

PREDSTAVLjENO ŠEST REALIZOVANIH PROJEKATA

Omladinska banka Mrkonjić Grad realizovala je šest projekata u oblasti obrazovanja, kulture, sporta i svega što doprinosi razvoju djece.

Zahvaljujući tome, u područnom odjeljenju vrtića "Milja Đukanović" u naselju Podorugla smješteno u porti Hrama Svetog Save, realizovan je projekat "Vesela biblioteka", vrijednosti 1.800 KM.

Direktor vrtića Aleksandra Roljić izjavila je da u okviru projekta urađena i radionica za rad sa djecom, te nabavljene knjige, dječija literatura i vaspitno-obrazovni materijal potrebni za rad.

Učiteljica u Osnovnoj školi "Petar Kočić" Tanja Vođević, u kojoj je realizovan projekat "Igrom do zdravlja", rekla je da je urađena mini teretana na otvorenom u dvorištu ove škole kako bi djeca od prvog do trećeg razreda mogla da vježbaju, razvijaju psihofizičke sposobnosti i budu aktivna.

Omladinska banka je u Srednjoj školi Mrkonjić Grad realizovala projekat "Serviraj i pobijedi". Učenik Milica Rudić rekla je da je projekat realizovan s ciljem da bi časovi fizičkog vaspitanja bili unprijeđeni, te zahvalila svima koji su pomogli u njegovoj realizaciji.

U Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" realizovan je projekat "Naša učionica" u okviru kojeg su nabavljeni geografska karta, multifunkcionalna tabla, mobilni projektor, globus, sprave za matematiku.

U ovoj školi realizovan je i projekat "Učionica na otvorenom" u okviru kojeg su, između ostalog, nabavljene betonske klupe, stolovi i saksije. Vrijednost projekta je 1.700 KM.

Takođe, ŽOK „Balkana“ je nabavio 16 kompleta trenerki.

Đurđica Šolak ispred Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti izjavila je da je da će u ovoj godini biti realizovano 12 projekata u saradnji Omladinske banke i Fondacije mozaik.

"Već 16 godina smo tu. Vidimo da smo prepoznati jer realizovani projekti poprimaju veliki značaj i odjek, što nama znači", navela je Šolakova.

Share: